Preparare
1. Incalziti cuptorul pana la 107ºC. Puneti hartie de copt sau foi de silicon in 2 tavi de copt.
2. Intr-un bol amestecati zaharul, scortisoara si vanilia.
3. Taiati capetele fructelor, pentru a obtine suprafete plane. Faceti cate o crestatura pe lungimea fiecarui fruct, oprindu-va aproape de miez. Feliati fructele cu spiromatului folosind lama pentru feliere. Aranjati feliile in cele 2 tavi, intr-un singur strat. Presarati peste ele amestecul cu zahar si lasati-le la copt timp de 1 ora.
4. Scoateti tavile din cuptor. Folosindu-va degetele sau cu o spatula mica, ridicati feliile de pe tavi si intorceti-le pe cealalta parte, pe rand. Coaceti din nou feliile timp de 1 ora, pana devin uscate si crocante.
5. Mutati chipsurile din tavi pe un gratar pentru racire si lasati-le acolo cateva minute, sa se intareasca. Serviti chipsurile imediat sau lasati-le sa se raceasca in totalitate si pastrati-le intr-o caserola ermetica, timp de maxim 2 zile.
Sfat util: nu este nevoie sa cojiti fructele. Chipsurile vor arata senzational la final!
|