Preparare
1. Incalziti cuptorul pana la 204ºC. Rupeti cozile sfeclelor. Separati frunzele de cozi si aruncati cozile. Inmuiati frunzele intr-un bol cu apa rece si spalati-le bine. Puneti-le in uscatorul de salata si inlaturati surplusul de apa.
2. Intr-un bol mic amestecati mierea si otetul. Adaugati ceapa. In timp ce amestecati, turnati treptat 4 linguri de ulei. Asezonati cu un varf generos de sare si putin piper, pentru a definitiva sosul vinaigrette. Puneti sosul deoparte.
3. Taiati frunzele in fasii de aproximativ 1,2 cm. Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie antiaderenta. Adaugati fasiile impreuna cu un varf de sare si sotati-le pana devin moi, timp de aproximativ 2 minute. Mutati frunzele intr-un bol si lasati-le sa se raceasca.
4. Decojiti cu atentie sfeclele galbene. Taiati-le cu spiromatul folosind lama pentru taiat julienne fin. Taiati taiteii la fiecare serie de 3-4 rotiri ale manerului. Puneti taiteii intr-un bol mai mare. Turnati peste ei uleiul ramas si un varf de sare. Impartiti taiteii pe 2 tavi de copt si lasati-i in cuptor timp de 8-10 minute, pana se rumenesc putin pe margini. La jumatatea timpului de coacere, mutati tavile intre ele, astfel incat cea pusa mai jos sa ajunga mai sus in cuptor. La finalul coacerii, taiteii din sfecla ar trebui sa isi pastreze putin din textura crocanta.
5. Asezati taiteii copti intr-un bol mare. Adaugati 2/3 din sosul vinaigrette, frunzele de sfecla, branza de capra si nucile. Amestecati bine ingredientele, adaugati restul de vinaigrette si asezonati cu sare si piper, dupa gust.
|