Cauta


 
Salata de cartofi noi, sfecla, tipar afumat si sos salsa verde
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 35 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (pentru 4 portii):

250 g sfecla rosie;
2 linguri ulei de masline;
500 g cartofi noi;
200 g tipar afumat;
sare si piper negru proaspat macinat.

Pentru sos salsa verde:
1 catel usturoi;
2 linguri capere;
2 linguri cornisoni;
3 fileuri de ansoa;
1/2 dintr-o lingura cu mustar Dijon;
1 manunchi patrunjel;
1 legatura busuioc;
1 legatura menta;
125 ulei de masline extravirgin;
1 lingura otet din vin rosu.

 






 


 

 

 


 

Salata de cartofi noi, sfecla, tipar afumat si sos salsa verde

 

Preparare

1. Incalziti cuptorul pana la 200C. Curatati sfecla rosie si taiati-o in sferturi.

2. Asezati bucatile de sfecla, impreuna cu uleiul, intr-o tava de cuptor. Asezonati dupa gust. Lasati in cuptor timp de 30 minute, pana cand sfecla devine moale.

3. Preparati sosul salsa verde. Puneti primele 5 ingrediente din lista in blender. Adaugati si frunzele ierburilor. Procesati pe viteza de amestecare, pana obtineti un piure. In timp ce blenderul functioneaza, turnati uleiul treptat, pana se amesteca in compozitie. Apoi adaugati otetul si asezonati dupa gust.

4. Taiati cartofii in bucati aproximativ egale si apoi puneti-le la fiert in apa cu sare, pana devin moi. Scurgeti apa si imediat adaugati peste cartofi 2 treimi din sosul salsa.

5. Amestecati sosul salsa ramas cu sfecla rosie. Asezati toate preparatele pe farfurii si aranjati bucatile de tipar afumat deasupra.

 

 

 

 

 

 

 


 
Salata de cartofi noi, sfecla, tipar afumat si sos salsa verde : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro