Preparare
1. Cu o ora inainte de a gati, taiati fileul de cod in cuburi mari si aranjati-le pe o tigaie/tava grill.
Pentru a pregati marinata:
2. Tocati marunt arpagicul, armatuiul si salotele si amestecati-le cu uleiul de arahide, sucul de lamaie si mierea de acacia, pentru a obtine o compozitie omogena.
3. Turnati compozitia peste bucatile de peste si lasati-le la marinat timp de 1 ora, la temperatura camerei, dupa ce ati acoperit vasul cu folie de bucatarie.
Pentru a pregati crusta din ciuperci:
4. Tocati ciupercile intr-un mixer si apoi caliti-le intr-o tigaie antiaderenta, adaugand sare si piper la final.
5. Dupa ce s-au racit, amestecati ciupercile cu untul moale, ouale batute, parmezanul razuit si firimiturile de paine.
6. Preincalziti gratarul timp de 10 minute, cu capacul ridicat.
7. Asezati pe gratar tigaia grill, cu intregul continut.
8. Lasati preparatul sa se gateasca timp de 10 minute, cu capacul ridicat, acoperind pestele cu marinata si adaugand sare si piper.
9. Asezati ciupercile peste amestecul gatit anterior si lasati preparatul sa se gateasca timp de 5 minute, cu capacul inchis.
10. Serviti preparatul cu salata proaspata de cartofi noi.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|