Preparare
1. Taiati prunele si scoateti samburii, decojiti si scoateti samburii perelor.
2. Maruntiti prunele, perele si ceapa, folosind accesoriul de feliere si maruntire, pe viteza 4.
3. Curatati ghimbirul si apoi razuiti-l folosind discul de maruntire fina.
4. Puneti fructele, ceapa, ghimbirul si restul ingredientelor intr-o oala suficient de mare si lasatile sa dea in clocot, pe flacara mica. Amestecati compozitia, pana cand zaharul se topeste.
5. Mariti flacara si lasati preparatul pe foc inca 1 ora si 30 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Amestecati din cand in cand.
6. Puneti sosul in borcane si pastrati-l pentru servirea cu preparate ulterioare.
Sosul trebuie pastrat timp de 2 saptamani, inainte de a fi servit. Este o garnitura excelenta pentru branzeturi, curry in stil indian si placinte cu carne.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|