Preparare
1. Turnati uleiul intr-o tigaie mai adanca (sa fie umpluta pana la jumatate) si incalziti-l pana cand o felie de paine pusa la prajit se va rumeni intr-un minut.
2. Amestecati faina, sarea si piperul intr-un bol. Amestecati oul cu apa pana obtineti un sos omogen.
3. Feliati calamarul in inele de 5 mm grosime. Luati cate 6 inele, treceti-le aceste inele prin amestecul de faina, apoi scufundati-le in sosul pe baza de ou si la final, in pesmetul panko.
4. Puneti la prajit calamarul, in etape de cate 6 bucati. Lasati-le in tigaie pana se rumenesc bine si prind o culoare maro aurie. Atentie! Uleiul trebuie sa fie la temperatura potrivita – daca este prea rece, calamarul va deveni uleios, daca este prea cald, se va arde la suprafata inainte de a se gati la interior. Puneti bucatile de calamari pe prosoape din hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.
5. Sosul Tartar: combinati toate ingredientele necesare cu ajutorul unui mini-chopper si apoi puneti-le intr-un bol de marime medie.
6. Serviti calamarul impreuna cu sos si salata verde.
|