Cauta


 
Calamar cu sos tartar si salata verde
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Ingrediente (4 portii):

ulei vegetal, pentru prajire;
75 g faina normala;
1 lingurita sare;
2,5 g piper alb proaspat macinat;
600 g calamar, curatat;
1 ou, batut lejer;
1 lingura apa;
210 g pesmet panko (japonez);
120 g frunze salata;
1 lamaie, taiata in 8 felii.

Sosul Tartar
300 g maioneza de buna calitate;
2 lingurite mustar Dijon;
50 g capere, spalate, scurse si tocate marunt;
50 g castraveciori murati, tocati marunt;
2 linguri marar proaspat, tocat marunt.

 


 

 

 


 

Calamar cu sos tartar si salata

 

Preparare

1. Turnati uleiul intr-o tigaie mai adanca (sa fie umpluta pana la jumatate) si incalziti-l pana cand o felie de paine pusa la prajit se va rumeni intr-un minut.

2. Amestecati faina, sarea si piperul intr-un bol. Amestecati oul cu apa pana obtineti un sos omogen.

3. Feliati calamarul in inele de 5 mm grosime. Luati cate 6 inele, treceti-le aceste inele prin amestecul de faina, apoi scufundati-le in sosul pe baza de ou si la final, in pesmetul panko.

4. Puneti la prajit calamarul, in etape de cate 6 bucati. Lasati-le in tigaie pana se rumenesc bine si prind o culoare maro aurie. Atentie! Uleiul trebuie sa fie la temperatura potrivita – daca este prea rece, calamarul va deveni uleios, daca este prea cald, se va arde la suprafata inainte de a se gati la interior. Puneti bucatile de calamari pe prosoape din hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.

5. Sosul Tartar: combinati toate ingredientele necesare cu ajutorul unui mini-chopper si apoi puneti-le intr-un bol de marime medie.

6. Serviti calamarul impreuna cu sos si salata verde.

 

 

 


 
Calamar cu sos tartar si salata verde : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro