Preparare
1. Tapetati un vas terrine de 20cm cu hartie de copt.
2. Amestecati zaharul si apa intr-o cratita mica si lasati-o pe foc pana cand zaharul se dizolva. Lasati preparatul sa dea in clocot si mai tineti-l pe foc inca 3 minute, neacoperit. Luati cratita de pe foc si adaugati cicolata. Amestecati pana cand ciocolata se topeste si obtineti un sirop omogen.
3. Bateti galbenusurile de ou intr-un bol mic, folosind un mixer, timp de 3-5 minute. Treptat, turnati siropul facut anterior, amestecand continuu, pana cand preparatul devine omogen. Introduceti smantana, fulgii de migdale si cantitatea de brandy necesara.
4. Turnati preparatul in tava pregatita la inceput. Acoperiti tava cu folie transparenta si lasati-o in frigider pe durata noptii, astfel incat sa se intareasca.
5. Salata de portocale: curatati de coaja si de pielitele albe toata cantitatea de portocale. Scoateti membranele fiecarei felii de portocala. Asezati feliile curatate intr-un bol de marime medie. Stoarceti membranele deasupra bolului, astfel incat sa pastrati tot sucul de portocale. Turnati mierea peste feliile de portocale.
6. Scoateti parfait-ul din frigider si taiati-l in 6 felii groase. Serviti desertul cu salata de portocale. Nu uitati sa presarati pudra de cacao, un detaliu care va intregi acest deliciu culinar.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|