Preparare
1. Taiati usturoiul, ceapa si morcovul. Tocati marunt cozile de patrunjel, apoi taiati chorizo si carnea de pui.
2. Turnati ulei intr-o tigaie paella si puneti-o pe flacara medie. Puneti pe foc toate ingredientele de mai sus si lingurita de paprika si lasati-le sa se gateasca timp de 5 minute, amestecand la intervale de timp regulate.
3. Taiati si curatati ardeiul si apoi adaugati-l in tigaie. Mai lasati preparatul pe foc inca 5 minute suplimentare.
4. Turnati in tigaie sosul de rosii, adaugati cubul concentrat si apoi orezul, amestecand continuu cateva minute, pana cand toate ingredientele se intrepatrund. Turnati 750 ml de apa fiarta si adaugati sare si piper, dupa gust. Lasati preparatul sa atinga punctul de fierbere, apoi reduceti flacara si lasati-l sa fiarba incet timp de 15 minute, amestecand din cand in cand, de la exterior catre interior si invers. Puteti adauga putina apa, daca este necesar.
5. Adaugati mazarea si crevetii si mai lasati preparatul pe foc timp de 5 minute. Asezonati dupa gust, tocati frunzele de patrunjel si raspanditi-le peste paella si nu uitati sa puneti pe marginea preparatului cateva felii de lamaie.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|