Preparare
1. Fierbeti cartofii intr-o oala medie, in apa cu sare, pana devin moi. Scurgeti toata apa. Transferati cartofii intr-un bol de marime medie si zdrobiti-i cat sunt fierbinti. Adaugati somonul, ceapa, boabele de porumb si asezonati cu sare si piper. Amestecati bine ingredientele si apoi adaugati oul si jumatate din cantitatea de firimituri de paine. Amestecati foarte bine, pana cand obtineti o consistenta care sa va permita sa faceti turtite.
2. Folosindu-va de o lingura, luati treptat din compozitie si faceti mingiute pe care apoi le rulati prin restul de firimituri de paine. Presati toate mingiutele, pana cand obtineti niste turtite.
3. Incalziti uleiul intr-o tigaie mai adanca, pe flacara medie. Pentru o prajire fara incidente, va sfatuim sa umpleti tigaia cu ulei doar pe pana la jumatate. Prajiti turtitele, in transe, timp de fiecare 3 minute sau pana cand sunt rumenite. Scoateti turtitele si lasati-le la scurs, pe un prosop de hartie. Sfat: Dupa fiecare prajire, lasati uleiul sa ajunga la temperatura optima, inainte de a pune turtitele in tigaie.
4. Serviti turtitele de somon impreuna cu legume gatite la abur, maioneza si jumatati de lamaie, in functie de preferinte.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|