Preparare
1. Intr-o cratita mica puneti la foc laptele si zaharul. Amestecati praful de gelatina cu putina apa rece, pana se omogenizeaza. In laptele de pe foc adaugati vanilia si smantana lichida.
2. Luati cratita de pe foc si adaugati gelatina omogenizata. Daca vreti, puteti adauga si coaja rasa de lamaie, deoarece gustul de vanilie merge foarte bine cu lamaia.
3. Turnati compozitia calda in forme de silicon sau in boluri mici din ceramica. Lasati preparatul la frigider timp de 3-4 ore.
4. Scoateti preparatul din frigider. Daca ati folosit forme din silicon, treceti-le rapid pe sub un jet de apa calda, pentru a scoate cat mai frumos desertul.
5. Asezati cate o panacotta pe farfurie si ornati-o in varf cu cateva bobite de afine. De jur-imprejur asezati jumatati de zmeura, capsune, afine, coacaze (in functie de preferinte si de ce ati putut gasi in magazin). Puteti decora si cu un sos de zmeura facut in casa (zmeura se da prin blender si apoi printr-o sita fina).
|