Cauta


 
Paste si chiftelute cu menta si ricotta
 (Voturi: 1)

Timp de preparare: 60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 2 portii:

40g mazare congelata;
1 lingurita coaja de lamaie rasa;
2 linguri frunze de menta proaspete, taiate;
175g carne tocata de pui;
1 catel de usturoi, zdrobit;
25g firimituri uscate de paine (puteti folosi chiar si sortimente din mai multe tipuri de grau);
1 galbenus de ou;
2 linguri branza ricotta;
1 lingura ulei de masline;
400g rosii din cutie, taiate in bucati;
2 lingurite otet balsamic;
130g paste din faina integrala;
2 linguri frunze de menta proaspete;
2 linguri parmezan ras.

 

Paste si chiftelute cu menta si ricotta

 

Preparare:

1. Incalziti cuptorul pana la 240°C. Ungeti o tava si tapetati-o cu hartie de copt.

2. Puneti mazarea intr-un vas rezistent la temperaturi inalte si turnati peste ea apa clocotita. Lasati mazarea in apa timp de 1 minut, apoi scurgeti-o. Pastrati o lingurita de apa clocotita. Puneti in blender mazarea, lingurita de apa, coaja de lamaie si menta taiata si procesati-le pana cand formeaza un amestec omogen.

3. Amestecati foarte bine intr-un vas carnea tocata de pui, usturoiul, painea si galbenusul. Adaugati amestecul pe baza de mazare si ricotta si amestecati din nou.

4. Din compozitia rezultata, formati mingiute de marimea unei linguri. Asezati-le in tava pregatita anterior. Turnati putin ulei peste chiftelute. Lasati-le sa se rumeneasca la cuptor, timp de 15 minute, intorcandu-le la jumatatea intervalului. Adaugati bucatile de rosie si otetul. Mai lasati-le in cuptor timp de 5 minute, pana cand chiftelutele sunt bine patrunse.

5. Intre timp, puneti pastele intr-o oala cu apa clocotita si putina sare. Lasati-le la fiert, fara capac, pana devin moi. Lasati-le la scurs.

6. Serviti chiftelutele impreuna cu garnitura din paste. Nu uitati sa presarati parmezanul ras si cateva frunze proaspete de menta.

Va dorim pofta buna!

 


 
Paste si chiftelute cu menta si ricotta : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro