Timp de preparare: peste 1 ora
Preparare:
1. Incalziti cuptorul pana la 180°C. Luati doua tavi adanci cu dimensiunile de 13cm x 20cm si ungeti-le bine. Asezati cele 2 foi din aluat in tavi, presandu-le bine. Taiati marginea foilor la 5 cm fata de baza tavilor, apoi lasati-le la frigider, timp de 30 minute.
2. Acoperiti foile din aluat cu hartie pentru copt. Puneti deasupra hartiei boabe de fasole uscata sau cu orez. Lasati tavile in cuptor timp de 20 minute, pana cand aluatul se rumeneste.
3. Incalziti 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugati feliile de ceapa si usturoiul. Gatiti ingredientele, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa devine moale si prinde o culoare aurie. Luati tigaia de pe foc si puneti ingredientele gatite intr-un vas larg. Adaugati 80 ml in tigaie. Puneti cubuletele de vanata si amestecati continuu, pana devin maronii si moi. Luati tigaia de pe foc si adaugati cubuletele de vanata peste ceapa gatita anterior.
4. Adaugati uleiul ramas in tigaie. Gatiti cubuletele de dovlecel si de rosii, timp de 5 minute. Adaugati pasta de rosii si lasati amestecul pe foc, inca 2 minute. Turnati compozitia pe baza de rosii peste amestecul de ceapa si amestecati-le. Adaugati si frunzele de busuioc. Asezonati cu sare si piper negru proaspat macinat.
5. Scoateti cele doua cruste de aluat din tavi si asezati-le pe o tava pentru cuptor. Puneti compozitia ratatouille in cele doua cruste si bagati tava in cuptor, timp de 15 minute.
6. Prepararea dressing-ului Gremolata: incalziti o tigaie antiaderenta mica pe flacara medie. Adaugati semintele de pin si coacazele si lasati-le pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand semintele sunt rumenite. Puneti amestecul intr-un vas mic si dupa ce s-a racit, adaugati coaja de lamaie si patrunjelul.
Preparatul se serveste imediat dupa gatire, nefiind indicat sa il pastrati la frigider sau s ail reincalziti in cuptorul cu microunde.
Va uram pofta buna!
|