Timp preparare: 90 minute
Ustensile necesare:
1 set oale
1 pensula pentru uns
1 set cutite
1 tigaie
1 set boluri
1 gratar
Preparare:
1. Amestecati cate 2 linguri de sos de soia, mirin si sake, intr-un bol mare. Adaugati bucatelele de pui, acoperiti-le bine cu amestecul din vas si puneti-le in frigider, timp de 1 ora.
2. Intr-un vas mic, amestecati 60 ml din sosul de soia, 60 ml din mirin si cate 2 linguri de sake si de zahar. Lasati amestecul pe foc pana da in clocot, apoi reduceti flacara si amestecati, timp de 15 minute, pana ce obtineti o compozitie omogena.
3. Incalziti gratarul sau o tava pentru gratar, pana la o temperatura medie-ridicata. Ungeti gratarul sau tava cu putin ulei.
4. Pe fiecare frigaruie, asezati cate 4 bucatele de pui si 3 de praz, alternand cele doua ingrediente. Aruncati marinata.
5. Puneti frigaruile la prajit, timp de 10 minute, intorcandu-le la intervale de 2-3 minute. In ultimele 3 minute, ungeti frigaruile cu sosul pregatit anterior, intorcandu-le mereu, astfel incat sa nu se arda. In ultimul minut de gatire, mai ungeti inca o data frigaruile.
In final, ar trebui sa obtineti niste frigarui bine rumenite si invelite intr-un strat glazurat delicios.
Puteti servi acest preparat impreuna cu o garnitura din orez Thai (Jasmine), o salata in stil asiatic si de ce nu, cu un pahar de sake.
Va uram pofta buna!
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|