Timp pregatire: 90 minute
Ustensile necesare:
12 forme de briose
1 vas mare
1 tigaie antiaderenta
1 tava pentru cuptor
1 razatoare
1 set rasnite sare/piper
Preparare:
1. Incalziti cuptorul pana la 204°C. Intr-un vas mare, amestecati cartofii, ¼ dintr-o cana de ulei sau unt, sarea si piperul. Turnati aproximativ 1/3 din compozitia pe baza de cartofi in 12 forme de briose. Presati compozitia la baza si pe laturile fiecarei forme, apoi puneti-le in cuptor, timp de 30-35 minute. Scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
2. Intre timp, amestecati ouale si laptele. Incalziti o tigaie antiaderenta pe o flacara medie. Adaugati uleiul ramas (sau untul) in tigaie si lasati-l sa se incalzeasca. Puneti ceapa si ardeiul gras in tigaie si sotati-le timp de 2-3 minute, pana ce devin moi. Ceapa ar trebui sa prinda o culoare aurie. Adaugati si cubuletele de crenvurst si lasati-le sa se rumeneasca. Turnati compozitia cu ou si amestecati pana cand ouale se incheaga. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
3. Scoateti aluatul din formele de briose si asezati-le pe un platou rezistent la temperaturi inalte. Umpleti fiecare forma din aluat cu amestecul pregatit anterior, puneti branza rasa pe deasupra si bagati tava in cuptorul incalzit la 191ºC, timp de 2-3 minute, pana cand se topeste branza. Daca doriti, presarati putin patrunjel proaspat taiat pe fiecare forma din aluat. Serviti preparatele calde.
Va uram pofta buna!
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|