Cauta


 
Oua batute, in aluat de cartofi
 (Voturi: 23)

Timp de preparare: 90 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 12 portii:

1 (3 cani si ½ ) punga de cartofi feliati congelati;
1/3 dintr-o cana cu ulei vegetal sau unt;
½ lingurita de sare;
¼ lingurita de piper;
6 oua;
2/3 dintr-o cana cu lapte;
½ cana cu ceapa taiata cubulete;
1/3 dintr-o cana cu ardei gras taiat cubulete;
3/4 dintr-o cana cu crenvurst taiat cubulete;
Branza Cheddar razuita;
Patrunjel proaspat taiat, pentru asezonare.

 

Oua batute, in aluat de cartofi

 

Timp pregatire: 90 minute

Ustensile necesare:

12 forme de briose
1 vas mare
1 tigaie antiaderenta
1 tava pentru cuptor
1 razatoare
1 set rasnite sare/piper

Preparare:

1. Incalziti cuptorul pana la 204°C. Intr-un vas mare, amestecati cartofii, ¼ dintr-o cana de ulei sau unt, sarea si piperul. Turnati aproximativ 1/3 din compozitia pe baza de cartofi in 12 forme de briose. Presati compozitia la baza si pe laturile fiecarei forme, apoi puneti-le in cuptor, timp de 30-35 minute. Scoateti formele din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
2. Intre timp, amestecati ouale si laptele. Incalziti o tigaie antiaderenta pe o flacara medie. Adaugati uleiul ramas (sau untul) in tigaie si lasati-l sa se incalzeasca. Puneti ceapa si ardeiul gras in tigaie si sotati-le timp de 2-3 minute, pana ce devin moi. Ceapa ar trebui sa prinda o culoare aurie. Adaugati si cubuletele de crenvurst si lasati-le sa se rumeneasca. Turnati compozitia cu ou si amestecati pana cand ouale se incheaga. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
3. Scoateti aluatul din formele de briose si asezati-le pe un platou rezistent la temperaturi inalte. Umpleti fiecare forma din aluat cu amestecul pregatit anterior, puneti branza rasa pe deasupra si bagati tava in cuptorul incalzit la 191ºC, timp de 2-3 minute, pana cand se topeste branza. Daca doriti, presarati putin patrunjel proaspat taiat pe fiecare forma din aluat. Serviti preparatele calde.
Va uram pofta buna!

 


 
Oua batute, in aluat de cartofi : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro