1. Incingeti o tigaie mare cu 2 lingurite de ulei. Adaugati treptat spanacul, pe masura ce incepe sa se topeasca. Daca optati pentru spanacul congelat, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti e sa il decongelati si apoi sa il puteti in tigaia incinsa, timp de 4-5 minute.
2. Lasati la scurs timp de 10 minute, apoi asezonati. Ungeti tava de lasagna cu 1 lingurita de ulei si apoi asezati la baza acesteia 4 foi de lasagna gata preparate, avand grija ca acestea sa treaca putin peste marginile tavii. Puneti peste foi jumatate din cantitatea de spanac si apoi jumatate din cea de branza de capra.
3. Asesati pe toata suprafata foii 5 felii de bacon si presarati alune, in cantitatea dorita. Puneti inca o foaie de lasagna si repetati adaugarea ingredientelor: spanac, branza de capra, 5 felii de bacon si alune. In final, adaugati inca o foaie de lasagna.
4. Spargeti si amestecati 2 oua. Turnati smantana si amestecati foarte bine, pana obtineti o compozitie cremoasa. Asezonati dupa gust si adaugati nucsoara.
5. Taiati bucata de mozzarella in 15 felii si asezati-le deasupra preparatului, impreuna cu feliile de bacon si cu alunele ramase. Acoperiti lasagna cu jumatate din amestecul cu smantana si introduceti preparatul la cuptor, timp de 35 minute. Dupa 15 minute de la introducerea in cuptor, scoateti tava si turnati si restul amestecului cu smanatana. Reintroduceti tava in cuptor, respectand timpul de coacere de 35 minute.
6. In final, scoateti tava din cuptor, acoperiti-o cu folie de bucatarie si lasati-o asa, timp de 10 minute, inainte de a o servi. Tocmai ati preparat cea mai buna lasagna din lume!
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|