Ustensile necesare:
Tavi pentru cuptor
1 set boluri
1 set oale
1 lingura din lemn
1 set tacamuri
1 platou pentru prajituri
Timp de preparare: 25 minute
Modalitati de preparare:
1. Incalziti cuptorul si lasati-l sa ajunga la temperatura de 180°C/350°F. Intre timp, asezati hartia de copt in tavile pentru cuptor.
2. Amestecati intr-un vas laptele condensat, stafidele, fulgii de porumb, migdalele si ciresele.
3. Folosind o lingura, puneti amestecul in tavi, sub forma de gramezi mici, la distanta de 5 cm una fata de cealalta. Lasati la copt timp de 5 minute.
4. Intre timp, topiti, in doua oale, ciocolata alba si neagra.
5. Dupa racirea fursecurilor, intoarceti-le cu baza in sus si puneti ciocolata alba pe o jumatate din ele si ciocolata neagra, pe cealalta jumatate. Folosindu-va de o furculita, faceti modele pe ciocolata.
6. In final, asezati fursecurile pe un platou si lasati glazura de ciocolata sa se raceasca.
Acum puneti ceainicul pe foc, alegeti aroma de ceai dorita si asezati-va comod pe canapea, delectandu-va cu aceste mini florentine fragede si aromate.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|