Daca doriti, puteti inlocui pastele rigatoni cu altele cum sunt: fusilli, rotelle sau radiatore. Folositi firicele de sofran in locul pudrei pentru cea mai buna aroma.
Preparare
Pentru dressing, se amesteca cu telul intr-un bol mic sucul de lamaie, sofranul, chimionul, piperul si sarea. Se adauga uleiul turnand cate putin si amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte.
Se asaza conopida intr-un cos pentru abur, se presara 1/2 lingurita de sare peste ea si se gateste la abur deasupra unei cratite (apa nu trebuie sa atinga cosul), circa 8 minute. Se scoate cosul din cratita si se baga sub apa rece de la robinet pentru a opri procesul de gatire. Se lasa la scurs.
Se pune la foc mare o cratita umpluta 3/4 cu apa. Cand apa a fiert se adauga pastele si se gatesc pana sunt al dente, conform cu instructiunile de pe ambalaj. Se scot din oala si se lasa la scurs, iar apoi se transtefa intr-un bol mare si adanc. Se adauga uleiul de masline peste paste si se amesteca.
Se adauga conopida rece si dressingul peste paste si se amesteca din nou. Se lasa deoparte putin patrunjel pentru decor, iar restul se adauga peste paste impreuna cu cimbrul si se amesteca. Se acopera bolul si se lasa la frigider intre 1 si 6 ore inainte de servire pentru ca aromele sa se amestece bine.
Inainte de servire, se lasa salata sa ajunga la temperatura camerei, apoi se decoraza cu patrunjelul ramas si caperele.
|