Aroma tropicala distincta a bananelor fac din acestea un ingredient foarte interesant pentru checuri. Pentru o aroma mai pronuntata, folositi banane foarte coapte, care sunt moi la atingere si au o culoare ce variaza de la galben cu pete negre pana la aproape complet negre.
Preparare
Se amesteca untul cu zaharul in bolul unui robot de bucatarie, echipat cu paleta plata, folosind o viteza medie, timp de 1 minut. Se adauga bananele si ouale si se continua amestecarea pana ce compozitia devine omogena. Se adauga laptele batut si se incorporeaza si acesta.
Se amesteca intr-un bol, faina praful de copt, bicarbonatul de sodiu, nucsoara, sarea si nucile. Se adaiga amestecul de faina peste cel din bolul robotului si se amesteca pana se omogenizeaza. Aluatul ar trebui sa aiba cateva cocoloase.
Se toarna aluatul in tava deja pregatita. Tava trebuie umpluta maximum doua treimi. Se introduce la cuptor si se lasa circa 55-60 minute, pana ce devine maro-auriu la culoare, uscata la atingere, iar testerul pentru prajituri introdus in chec iese afara curat. Se lasa checul 5 minute in tava dupa care se scoate din acesta si se lasa la racit.
Se taie in felii groase pentru servire.
Sfat pentru pastrare: Inveliti checul etans in folie de plastic si stocati la temperatura camerei peste noapte, sau pana la 5 zile la frigider.
|