Pentru a macina nucile, se foloseste o rasnita manuala sau se proceseaza nucile intr-un blender folosind functia Pulse pentru a obtine o granulatie mare si faramicioasa. Daca se foloseste un blender, aveti grija sa nu le procesati pana devin o pasta, care va elibera uleiurile din ele si va diminua aroma. Pentru cele mai bune rezultate, combinati nucile cu putin din faina sau zaharul folosit in reteta si procesati totul cate 5-10 secunde (maxim) de fiecare data cand apasati butonul Pulse.
Preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180°C si se ung 12 forme pentru briose (cu unt).
Pentru prepararea topping-ului, se amesteca intr-un bol mic, zaharul, nucile si scortisoara. Se lasa deoparte.
Pentru prepararea brioselor, se amesteca intr-un bol faina, zaharul, scortisoara, nucsoara, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Intr-un alt bol se amesteca pana devin omogene, ouale, uleiul, laptele batut si extractul de vanilie. Se adauga amestecul de faina si se amesteca. Aluatul va avea cateva cocoloase la final. Se foloseste o spatula din silicon pentru a amesteca perele si nucile in asa fel incat sa fie distribuite uniform. Atunci cand amestecati, trebuie sa aveti grija sa nu destramati perele.
Se toarna aluatul in formele pentru briose pana pana la marginea de sus. Se presara pe deasupra si toppingul. Daca folositi o forma cu mai multe spatii si nu va ajunge aluatul pentru toate, puteti umple cavitatile goale cu apa (2/3) pentru a nu strica forma. Se lasa la cuptor 20-30 minute, pana ce briosele devin aurii si uscate, iar testerul pentru prajituri introdus in centrul uneia dintre ele iese curat.
Se transfera formele pe un suport de racire si se lasa 5 minute la racit. Se servesc calde sau la temperatura camerei.
|