Atunci cand organizam un gratar, este o idee buna sa gatim mai mult decat un singur fel de carne.De obicei nu avem cum sa gresim daca una dintre acestea va fi carne de pui. Pieptul de pui marinat cu lamaie si plante aromate ofera un contrast interesant fata de celelalte tipuri de carne.
Se clateste pietul de pui si se usuca cu un servetel. Intr-un bol mare nonreativ, se amesteca cu telul: uleiul de masline, usturoiul, coaja si sucul de lamaie, rozmarinul, cimbrul, sare si piper. Se adauga pieptul de pui si se acopera cu sos. Se acopera bolul si se lasa la frigider intre 4 si 8 ore.
Se pregateste un foc mediu spre mare intr-un gratar. Se unge gratarul si se pozitioneaza la circa 15 cm de sursa de caldura.
Se lasa pieptul de pui pe gratar circa 5 pe fiecare parte pana de vine ferm la atingere si opac. Se transfera puiul pe un tocator si se taie in felii de circa 1 cm, diagonal fata de fibre, in timp ce se incearca pastrarea sucului care curge din carne.
Se aranjeaza puiul pe un platou se servire si se toarna sucul de carne pe deasupra. Se presara deasupra frunzele de rozmarin si fasiile de lamaie.
|