Cauta


 
Salata cu porumb copt
 (Voturi: 5)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: Mexican Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 6-8 portii:

30 ml suc de lamaie verde (lime);
15 ml suc de portocala;
2 lingurite de ardei chipotle in sos adobo (reteta aici);
10 g sare;
1 catel de usturoi, tocat;
1 jumatate de lingurita miere;
90 ml ulei de masline;
6 bucati porumb, fara frunze si matase;
1 cutie (450 ml) fasole neagra, clatita si scursa;
2 linguri de coriandru proaspat tocat, plus cateva frunze pentru decor;
250 g rosii cherry, taiate in 4;
100 g ridichi, taiate cubulete;
1 ceapa rosie mai mica, tocata.

 

Salata cu porumb copt

 

Se adauga intr-un bol: sucul de lamaie verde, sucul de portocala, ardeiul chipotle, sosul adobo, 5 g sare, usturoiul, mierea si 60 ml ulei de masline. Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza bine si se lasa bolul deoparte.

Se porneste focul la gratar sau se pune tigaia grill la foc mare.

Se unge porumbul cu uleiul de masline si se presara cu sarea ramasa. Se pune pe gratar 10-15 min, rotindu-l ocazional, pana se innegreste pe alocuri. Se transfera pe o farfurie.

Cand porumbul s-a racit destul pentru a fi atins, se scot boabele de porumb de pe cocean si se pun intr-un bol mare. Se adauga fasolea neagra, coriandrul, rosiile, ridichile, ceapa si ingredientele din bolul pus deoparte. Se amesteca bine dupa care se decoreaza cu frunzele de coriandru.

Aceasta salata se serveste la temperatura camerei. Se potriveste perfect cu o carne la gratar.


 
Salata cu porumb copt :
Pseudonim: test (07/17/2013 12:18:50 PM)
Subiect:test
Postare:test

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro