Se adauga intr-un bol: sucul de lamaie verde, sucul de portocala, ardeiul chipotle, sosul adobo, 5 g sare, usturoiul, mierea si 60 ml ulei de masline. Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza bine si se lasa bolul deoparte.
Se porneste focul la gratar sau se pune tigaia grill la foc mare.
Se unge porumbul cu uleiul de masline si se presara cu sarea ramasa. Se pune pe gratar 10-15 min, rotindu-l ocazional, pana se innegreste pe alocuri. Se transfera pe o farfurie.
Cand porumbul s-a racit destul pentru a fi atins, se scot boabele de porumb de pe cocean si se pun intr-un bol mare. Se adauga fasolea neagra, coriandrul, rosiile, ridichile, ceapa si ingredientele din bolul pus deoparte. Se amesteca bine dupa care se decoreaza cu frunzele de coriandru.
Aceasta salata se serveste la temperatura camerei. Se potriveste perfect cu o carne la gratar.
|