Introducere
Toate tarile mediteraneene sunt producatoare de ulei de masline, iar fiecare tara, ba chiar fiecare regiune din acea tara, are propriul stil de ulei. Uleiurile grecesti au tendinta de a fi bogate dar totusi delicate. Uleiurile din Toscana sunt putin iuti, in timp ce uleiurile Siciliene sunt mai crude. Uleiul de pe coasta de sud a Frantei este mai untos. Atunci cand aveti posibilitatea, alegeti uleiurile care se potrivesc cel mai bine cu reteta pe care o preparati. Astfel puteti folosi un ulei mai fin si mai putin gras pentru salate delicate, legume sau peste. Uleiurile mai robuste se potrivesc bine cu legumele mai aromate, ansoa, usturoiul sau carnea rosie.
Instructiuni
Se scot semintele ardeilor si se taie in bucatele de circa 2 cm. Jumatate din rosiile cherry se taie in doua, iar celelalte se lasa intregi. Se decojesc castravetii si se taie in felii mai groase, iar mai apoi se feliaza si ceapa rosie. Se taie branza feta in cuburi de 2 cm. Usturoiul trebuie tocat si mai apoi zdrobit.
Intr-un bol mare, se amesteca ardeii, rosiile, castravetii, ceapa, banza feta, maslinele, ansoa si caperele.
Intr-un bol mai mic, se amesteca rapid otetul, usturoiul, mararul, oregano, sarea si piperul. In timp ce se amesteca, se toarna si uleiul de masline pentru a forma un dressing gros. Se toarna dressingul peste salata, se amesteca, si se serveste imediat.
Sfaturi pentru modificarea retetei
Pentru o prezentare mai formala, se aranjeaza ardeii, rosiile, castravetii, ceapa, branza feta, maslinele si ansoa pe un platou de servire. Se presara caperele peste ingrediente dupa care se toarna dressingul deasupra. Se mai pot folosi si rosii mari in locul celor cherry. De asemenea se poate aseza un strat de frunze de salata sau spanac pentru a forma un pat pentru celelalte ingrediente.
|
Pentru aceasta reteta va recomandam:
|