Cauta


 
Salata greceasca cu rosii cherry
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 20 - minute
Specific: Grecesc Printer friendly version Printeaza
 

Pentru 8 portii:

2 ardei grasi rosii;
1 ardei gras verde;
500 g rosii cherry;
2 castraveti;
2 cepe rosii;
250 g branza feta;
1 catel de usturoi;
140 g masline Kalamata;
6 fileuri de ansoa (optional);
25 g capere, clatite;
60 ml otet din vin rosu;
1 g oregano uscat;
80 ml ulei de masline extra-virgin;
Marar proaspat, sare, piper, dupa gust.

 

Salata greceasca cu rosii cherry

 

Introducere

Toate tarile mediteraneene sunt producatoare de ulei de masline, iar fiecare tara, ba chiar fiecare regiune din acea tara, are propriul stil de ulei. Uleiurile grecesti au tendinta de a fi bogate dar totusi delicate. Uleiurile din Toscana sunt putin iuti, in timp ce uleiurile Siciliene sunt mai crude. Uleiul de pe coasta de sud a Frantei este mai untos. Atunci cand aveti posibilitatea, alegeti uleiurile care se potrivesc cel mai bine cu reteta pe care o preparati. Astfel puteti folosi un ulei mai fin si mai putin gras pentru salate delicate, legume sau peste. Uleiurile mai robuste se potrivesc bine cu legumele mai aromate, ansoa, usturoiul sau carnea rosie.

Instructiuni

Se scot semintele ardeilor si se taie in bucatele de circa 2 cm. Jumatate din rosiile cherry se taie in doua, iar celelalte se lasa intregi. Se decojesc castravetii si se taie in felii mai groase, iar mai apoi se feliaza si ceapa rosie. Se taie branza feta in cuburi de 2 cm. Usturoiul trebuie tocat si mai apoi zdrobit.

Intr-un bol mare, se amesteca ardeii, rosiile, castravetii, ceapa, banza feta, maslinele, ansoa si caperele.

Intr-un bol mai mic, se amesteca rapid otetul, usturoiul, mararul, oregano, sarea si piperul. In timp ce se amesteca, se toarna si uleiul de masline pentru a forma un dressing gros. Se toarna dressingul peste salata, se amesteca, si se serveste imediat.

Sfaturi pentru modificarea retetei

Pentru o prezentare mai formala, se aranjeaza ardeii, rosiile, castravetii, ceapa, branza feta, maslinele si ansoa pe un platou de servire. Se presara caperele peste ingrediente dupa care se toarna dressingul deasupra. Se mai pot folosi si rosii mari in locul celor cherry. De asemenea se poate aseza un strat de frunze de salata sau spanac pentru a forma un pat pentru celelalte ingrediente.


 
Salata greceasca cu rosii cherry : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro