Se incalzeste cuptorul la 175°C. Se unge o forma pentru copt de 23 cm cu perete detasabil dupa care se presara cu faina.
Pentru a prepara toppingul crocant, amestecati intr-un bol de dimensiuni mici faina, zaharul si coaja de lamaie. Se adauga in bol untul topit si se amesteca pana ce compozitia devine faramicioasa dupa care se lasa deoparte.
Pentru prepararea pajiturii, se amesteca intr-un bol faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Intr-un alt bol, se bat ouale cu un tel dupa care se adauga smantana fermentata si esenta de vanilie. Se amesteca pana ce compozitia devine omogena. Se face o adancitura in bolul in care se afla faina si se toarna amestecul de smantana. Se bate amestecul timp de 2 minute pana devine pufos si omogen.
Se toarna compozitia uniform in tava dupa care se acopera cu zmeura. Se asaza si toppingul deasupra apoi se introduce in cuptor.
Se coace circa 40 min pana ce crusta devine maro-aurie. Se poate testa daca prajitura este gata prin introducerea unui tester in mijlocul acesteia. Daca iese fara a ramane aluat pe el, atunci prajitura este gata. Dupa ce se scoate tava din cuptor se lasa la racit timp de 20 min.
Se scoate peretele formei si se presara zaharul pudra pe suprafata prajiturii. Aceasta se poate servi calda sau la temperatura camerei.
|