Cauta


 
Salata de pui cu rosii si crutoane
 (Voturi: 6)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: Americana Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:

 

 

3 jumatati piept de pui dezosat si fara piele (taiat cubulete);
6 rosii mari taiate cubulete;
3 cesti paine crutoane;
1 ceasca pesmet;
½ ceasca frunze de busuioc tocate;
3 catei de usturoi;
5 linguri ulei masline extra-virgin;
3 linguri otet din vin rosu;
½ lingurita piper proaspat macinat;
½ lingurita sare;
Ulei vegetal pentru prajit.

 

Salata de pui cu rosii si crutoane

 

Se incalzeste cuptorul la 200ºC.

Pentru a prepara crutoanele, se taie painea in cubulete care se lasa la uscat o zi sau doua (daca e deja uscata, painea se va faramita si nu va putea fi taiata).

Pentru a prepara pesmet, se lasa painea cateva zile la uscat, apoi se pune in cuptor la 100ºC, timp de aproximativ 1 ora. Se rupe painea in bucatele care se pun la maruntit fin intr-un blender.

Se aseaza uniform crutoanele de paine intr-o tava de copt si se imprastie pe toata suprafata 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi tocati. Se pun in cuptor la copt (aproximativ 15 minute), in acest timp intorcandu-le o data pentru a se rumeni usor. Se ia tava din cuptor, se transfera crutoanele din tava si se lasa sa se raceasca. Se pun deoparte.

Intr-un bol mare, se amesteca bine rosiile taiate cubulete, 1 catel de usturoi tocat, restul de 3 linguri de ulei de masline, otet, sare si piper.

Pentru a pregati puiul, se presara pesmetul pe hartie de bucatarie sau intr-o farfurie intinsa. Se trec bucatele de pui prin pesmet, pana se acopera toate cu un strat uniform. Se lasa deoparte.

Se toarna intr-o tigaie adanca, un strat de 5 cm ulei vegetal pentru prajit si se incalzeste la 190ºC (se poate masura temperatura cu ajutorul unui termometru de bucatarie special - vezi Termometru digital marca Kitchen Craft). Se prajesc apoi bucatelele de pui pana se rumenesc, amestecand continuu (aprox. 4 minute). Se transfera pe prosopele de hartie sa se scurga.

Se adauga puiul fierbinte, crutoanele si busuiocul in amestecul de rosii din bol. Se amesteca in continuare pana se omogenizeaza. Se serveste imediat.

Pofta buna!


 
Salata de pui cu rosii si crutoane : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro