Timp de preparare: 90 - minute
Specific: 0Printeaza
1.5 Kg peste stiuca, 50 ml ulei de masline, 300 g de ciuperci, 2 morcovi, un pahar de vin alb, o ceapa de apa (rosie), un ardei gras rosu, o legatura de patrunjel verde,
un ou ,
masline negre fara samburi,
condimente uscate(cimbrisor, oregano, coriandru, dafin, busuioc),
condimente deshidratate(delikat).
Postata de: Anisoara Ursan
Imagini ale preparatului
Mod de preparare
Se curata stiuca de solzi se scot intestinele si urechile.
Apoi ajutandu-ne de lama unui cutit curatam carnea cu oase de pe piele, lasand numai pielea cu un strat subtire de carne.
Se caleste in putin ulei, ceapa tocata marunt, ardeiul feliat, ciupercile taiate marunt, un morcov taiat cubulete foarte mici.
Celalalt morcov se curata si se fierbe intreg in apa cu sare.
Se scot oasele mai mari din carne, apoi se da carnea prin masina de tocat cu sita marunta, daca nu aveti sita marunta se toaca de doua ori.
Carnea tocata se amesteca cu oul batut, verdeata tocata marunt, maslinele fara samburi, se adauga si legumele calite si se condimenteaza cu condimente uscate si un praf de delikat.
Cu aceasta compozitie umplem stiuca bagam si morcovul fiert la mijloc apoi cu ata de bucatarie ii coasem burta.
Se aseaza stiuca intr-o tava, se toarna peste ea uleiul de masline, apoi se condimenteaza si se da la cuptor pana se rumeneste putin, se stropeste cu un pahar de vin si se lasa sa se rumeneasca bine, udand cu zeama din cand in cand.
Se serveste rece taiata rulouri alaturi de legume fierte sau cartofi natur.
Pentru aceasta reteta va recomandam:
Stiuca Umpluta :
Pseudonim:
PROFESORUL-BV. (11/06/2009 09:07:01 PM)
Subiect:
ATENTIE LA NOUTATI!!
Postare:
DRAGI COLEGI TEHNOLOGIA NOUA NE OFERA POSIBILITATI DE A UMPLE PESTELE FARA SA FIE TAIAT PE BURTA. SI LEGUMELE SE PUN CAT MAI PROASPETE SI IN ASORTARE DE CULORI.IN ORICE CAZ,FELICITARI.
PREZENTAREA SE FACE PE UN PLATOU MAI MARE SI LA MIJLOC SE TAIE PENTRU A ARATA MAIESTRIA CU CARE A FOST UMPLUTA.