Timp de preparare: 70 - minute
Specific: RomanescPrinteaza
1 Kg carne iepure, 1 Kg carne mistret,
pulpe de rata salbatica ,
Pentru baitz
200 g ceapa rosie, 100 g morcov, 2 capatani usturoi, 2 l vin rosu sec, 1 l apa, 50 ml ulei masline,
sare si piper
mirodenii (cimbru, cuisoare, maghiran)
Reteta concurs -Participant: Georgiana Mogos
Imagini ale preparatului
Mod de preparare
Se spala legumele si se curata.
Ceapa se toaca pestisori, morcovul se toaca rondele, usturoiul se zdrobeste.
Intr-un vas se aseaza carnea spalata si taiata in bucati potrivite.
Peste carne se aseaza legumele, se toarna vin si apa iar apoi se adauga mirodeniile.
Se lasa la baitz cel putin 24 h, innaintea prepararii.
Dupa ce trec cele 24 h, carnea se aseaza intr-o tava de cuptor, se stropeste cu ulei de masline, se adauga cateva boabe de piper si mustar, 500 ml vin rosu sec , foi de dafin si se lasa la cuptor la foc mediu timp de 40-45 min.
Se serveste cu diferite garnituri si salate la alegere.
Pentru aceasta reteta va recomandam:
Friptura mixta de vanat in sos de vin :
Nu sunt comentarii despre aceasta reteta