Cauta


 
Salata orientala
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1/2 kg cartofi,
1 morcov,
1/2 telina,
1/4 kg fasole verde,
1/4 kg mazare,
1 castravete (sau castravecior murat),
1 lingura mustar,
1 pahar ulei,
5-6 mere,
salata verde,
andive,
hrean,
rosii,
ardei grasi,
varza,
sare

 
Se prepara din toate felurile de legume si zarzavaturi de sezon.
Se potriveste astfel cantitatea acestora ca la baza sa fie cartofii.
Sa nu lipseasca salata verde, iar andivele si hreanul ii dau un gust deosebit.
Se garniseste cu oua fierte.
Unele zarzavaturi si legume se pun fierte, iar altele crude si rase pe razatoare.

Legumele si zarzavaturile se pregatesc astfel: cartofii se fierb in coaja, se curata si apoi se taie felii; castravetii se curata de coaja, se taie felii si se condimenteaza cu sare; ardeiul gras se taie in felii subtiri; morcovii si telina se rad crude pe razatoare (o parte din morcovi se pot pune si fierti, taiati bucatele mici); conopida se fierbe si se desparte in mici buchetele; maslinele se desareaza; fasolea verde grasa se fierbe si se taie in bucatele mici; mazarea verde se fierbe; salata verde se taie firisoare; andivele crude se taie bucatele; rosiile felii si merele crude rase prin razatoare se adauga in ultimul moment.
Varza se taie firisoare fine care se sareaza separat.
Se amesteca bine toate legumele si zarzavaturile care se gasesc in sezonul respectiv, iar deasupra se toarna un sos de ulei si otet, mustar si se amesteca bine.

 
Salata orientala : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro