Cauta


 
Salata de boeuf
 (Voturi: 2)

Timp de preparare: 100 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

1/2 kg carne fiarta,
1/2 kg cartofi,
1/4 kg mazare,
1 morcov,
1 patrunjel,
1 telina mica,
1-2 castraveciori murati in otet,
1-2 gogosari,
4-5 mere,
2 linguri ulei,
1
lingura otet,
sare,
piper
Ingrediente pentru prepararea maionezei:
3
galbenusuri,
1
lingurita mustar,
2
linguri zeama lamaie sau sare de lamaie dizolvata in apa;
250 ml ulei.


Ingrediente pentru garnitura:
masline,
oua rascoapte,
gogosari,
patrunjel verde.


 

 
Carnea fripta sau fiarta se taie in cubulete mici.
Cartofii fierti in coaja si curatati se taie si ei in cubulete mici si se amesteca cu carnea, mazarea fiarta, telina si morcovul rase, crude sau fierte, castraveciorii si gogosarii taiati cubulete mici.
Merele se rad si se amesteca in ultimul moment.
Se amesteca bine totul cu sare si piper, 2 linguri de ulei si o lingura otet.
Dupa gust se mai poate adauga 250 g andive crude taiate, 1/4 kg fasole verde si conopida, fierte.
Se prepara o maioneza si cand este gata, se amesteca o parte cu legumele.
Se pune salata in farfuria de servit, se da forma dorita si se intinde restul de maioneza pe toata suprafata.
Se garniseste dupa dorinta, cu masline, albus, galbenus, gogosari, boabe de mazare, frunzulite de patrunjel, etc, aranjate in diverse forme.

Maioneza se prepara astfel: se freaca bine galbenusurile crude, se amesteca in continuare cu sare, mustar si putina zeama sau sare de lamaie.
Se adauga apoi ulei, la inceput putin cate putin, apoi in cantitate mai mare si cand s-a turnat jumatate din cantitatea de ulei, se adauga si restul de zeama de lamaie tot cate putin, alternandu-se apoi cu uleiul pana ce se termina intreaga cantitate de ulei si de zeama de lamaie.
Se potriveste de gust sarat si acru.
Pentru ca maioneza sa reuseasca, ouale trebuie sa fie foarte proaspete, iar uleiul de buna calitate.
Mustarul si zeama de lamaie puse de la inceput impiedica in mod sigur sa se taie maioneza si ii dau si un gust bun.
Daca se intampla sa se taie maioneza (atunci cand nu i se adauga mustar sau lamaie), se drege in modul urmator:
1. Se freaca un galbenus crud cu sare si se adauga putin cate putin in maioneza, pana se termina toata cantitatea.
2. Daca totusi se va intampla sa nu se repare, se ia un galbenus fiert, se faramiteaza foarte bine, se adauga putin cate putin in maioneza pana ce se termina.
3. Se adauga 1—2 linguri de apa in maioneza taiata si se freaca repede pe locul unde este apa.
Maioneza preparata numai cu galbenusuri fierte este indigesta si ii lipsesc si vitaminele necesare care se gasesc in galbenusurile crude.

 
Salata de boeuf : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro