Timp de preparare: 140-150 - minute
Specific: RomanescPrinteaza
1 iepure, 300 g masline, 1 pahar ulei, ½ l vin alb, 1 lamaie, ½ arpagic, ½ morcov, ½ pastarnac, 10 cepe, 1 lingura bulion, 1 lingura faina,
sare,
piper,
foi de dafin
Carnea de iepure se spala in multe ape reci ca sa-i iasa sangele. Daca nu se spala destul, carnea si mancarea
capata o culoare prea inchisa.
Maslinele se tin totdeauna in apa rece, care se schimba de 5-6 ori. Daca se pun direct in mancare, aceasta iese
prea sarata, neagra si amara.
Carnea de iepure taiata in bucati potrivit de mari se prajeste in ulei incins. Oasele se pun la fiert intr-o oala.
In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea se pune ceapa taiata marunt, se rumeneste inabusit si apoi se adauga
zarzavatul ras prin razatoare si o lingura de faina.
Se lasa sa se inabuse, se adauga bulionul si se stinge cu zeama in care au fiert oasele de iepure.
Se mai lasa sa fiarba.
Se strecoara sosul si se fierbe impreuna cu carnea, vinul, sarea, piperul si doua foi de dafin.
Dupa ce carnea este aproape fiarta, se adauga maslinele desarate in apa calda si arpagicul rumenit in putin ulei.
Se serveste rece cu felii de lamaie.
Se poate prepara fara zarzavat si fara arpagic si in cazul acesta se mareste cantitatea de ceapa la 12 bucati.