Cauta


 
Oua umplute cu sos de smantana
 (Voturi: 3)

Timp de preparare: 30-40 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

12 oua,
miez de franzela,
1 hering,
1 ceapa,
patrunjel,
sare,
piper,
sos de smantana

Ingrediente pentru sos de smantana:
2
linguri unt,
1 lingura faina, 
6 linguri smantana, 
100 g cascaval ras

 
Se fierb ouale tari. Se taie jumatati in lungime. Se scot galbenusurile.
Se prepara o pasta din galbenusuri, miez de franzela inmuiat in lapte, o sardea tocata (sau orice peste sarat), patrunjel verde tocat, o ceapa, toate tocate foarte fin, sare si piper.
Se umplu albusurile cu aceasta compozitie Se pot servi reci sau calde cu sos de smantana.

Preparare sos de smantana: intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt. Cand untul este bine incins, se adauga o lingura de faina.
Se amesteca continuu la foc moale, fara ca faina sa-si schimbe culoarea.
Se stinge cu apa fierbinte (sau zeama de carne sau de legume) care se adauga treptat, amestecandu-se continuu ca sa nu se faca cocoloase.
In acest sos alb, se adauga cascaval ras si treptat cate o lingura de smantana, amestecand continuu.

 
Oua umplute cu sos de smantana : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro