Timp de preparare: 30-40 - minute
Specific: RomanescPrinteaza
12 oua,
miez de franzela, 1 hering, 1 ceapa,
patrunjel,
sare,
piper,
sos de smantana
Ingrediente pentru sos de smantana:
2 linguri unt, 1 lingura faina, 6 linguri smantana, 100 g cascaval ras
Se fierb ouale tari. Se taie jumatati in lungime. Se scot galbenusurile.
Se prepara o pasta din galbenusuri, miez de franzela inmuiat in lapte, o sardea tocata (sau orice peste sarat), patrunjel verde tocat, o ceapa, toate tocate foarte fin, sare si piper. Se umplu albusurile cu aceasta compozitie Se pot servi reci sau calde cu sos de smantana.
Preparare sos de smantana: intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt. Cand untul este bine incins, se adauga o lingura de faina. Se amesteca continuu la foc moale, fara ca faina sa-si schimbe culoarea. Se stinge cu apa fierbinte (sau zeama de carne sau de legume) care se adauga treptat, amestecandu-se continuu ca sa nu se faca cocoloase. In acest sos alb, se adauga cascaval ras si treptat cate o lingura de smantana, amestecand continuu.