Cauta


 
Oua umplute cu ficatei de pui
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 30-40 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

6 oua,
2 cepe,
200 g ficatei de pui,
2 legaturi verdeata,
50 g unt,
1 lingurita smantana,
sare,
sos alb

Ingrediente pentru sos alb:
1 lingura unt,
1 lingura faina

 
Ficateii de pui prajiti sau fripti la gratar, se taie in bucati mici.
Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati pe lungime.
Se scoate galbenusul, iar albusul se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt, inabusita in unt cu ficateii taiati in bucati mici, cu galbenusul fiert dat prin sita, smantana, verdeata si sare.
Se umplu jumatatile de albus, se da forma oului intreg, se aseaza intr-o vas pentru cuptor, peste un sos alb. Se rade cascaval deasupra si se da la cuptor un sfert de ora inainte de a servi la masa.

Sosul alb se prepara astfel: se pune 1 lingura de unt la incins intr-o tigaie. Cand untul este bine incins, se adauga o lingura de faina. Se amesteca continuu la foc moale, fara ca faina sa-si schimbe culoarea.
Se stinge cuapa fiarta, care se adauga putin cate putin, amestecandu-se intruna ca sa nu se faca cocoloase. Daca se adauga putin lapte este si mai gustos.

 
Oua umplute cu ficatei de pui : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro