Timp de preparare: 30-40 - minute
Specific: RomanescPrinteaza
6 oua, 2 cepe, 200 g ficatei de pui, 2 legaturi verdeata, 50 g unt, 1 lingurita smantana, sare,
sos alb
Ingrediente pentru sos alb: 1 lingura unt, 1 lingura faina
Ficateii de pui prajiti sau fripti la gratar, se taie in bucati mici.
Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati pe lungime.
Se scoate galbenusul, iar albusul se umple cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt, inabusita in unt cu ficateii taiati in bucati mici, cu galbenusul fiert dat prin sita, smantana, verdeata si sare.
Se umplu jumatatile de albus, se da forma oului intreg, se aseaza intr-o vas pentru cuptor, peste un sos alb. Se rade cascaval deasupra si se da la cuptor un sfert de ora inainte de a servi la masa.
Sosul alb se prepara astfel: se pune 1 lingura de unt la incins intr-o tigaie. Cand untul este bine incins, se adauga o lingura de faina. Se amesteca continuu la foc moale, fara ca faina sa-si schimbe culoarea. Se stinge cuapa fiarta, care se adauga putin cate putin, amestecandu-se intruna ca sa nu se faca cocoloase. Daca se adauga putin lapte este si mai gustos.