Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: RomanescPrinteaza
½ kg ciuperci, 1-2 cepe,
verdeata multa, 3-4 linguri ulei, 1 lingura unt,
miez de franzela,
lapte,
sare,
piper
pentru sos alb:
1 lingura unt, 1 lingura faina
Ciupercile pentru umplut trebuie sa fie potrivit de mari, tinere, rotunde si intregi.
Dupa ce s-au curatat si spalat bine, se aseaza in tava si se dau la cuptor sa se inmoaie putin.
Coditele se toaca marunt.
Se inabusa 1-2 cepe taiate marunt, se adauga coditele ciupercilor, putin miez de franzela inmuiat in lapte sau,
in putin sos alb.
Se poate adauga putin usturoi si putin vin alb, verdeata multa si putin piper.
Cu aceasta compozitie se umple ciupercile asezandu-se umplutura in forma de codita sau in forma de movilita
in mijlocul fiecarei ciuperci.
Se dau la cuptor si se toarna unt pe deasupra.
Se prepara un sos alb mai gros astfel: se pune 1 lingura de unt la incins intr-o tigaie. Cand untul este bine
incins, se adauga o lingura de faina. Se amesteca continuu la foc moale, avand grija ca faina sa-si nu-si schimbe culoarea.
Se stinge cu apa fierbinte, care se adauga putin cate putin, amestecandu-se intruna ca sa nu se faca cocoloase.