Cauta


 
Bob batut
 (Voturi: 8)

Timp de preparare: 120 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

1 kg bob,
¼ l ulei,
6 cepe,
sare

 

Se pune bobul la inmuiat din ajun cu apa calda. Cand este bine inmuiat, se inlatura pojghita care il acopera.
Se pune apoi la fiert cu apa fierbinte, la foc domol si se adauga si 2 cepe.
Dupa ce a fiert bine si a scazut, se scurge, se da prin sita, se amesteca bine cu saramura concentrata (sare dizolvata in zeama scursa de la fiert) si cu uleiul incins, in care s-a prajit ceapa pentru garnitura. (Saramura face ca bobul batut sa fie pufos.)
Se bate bine, pana devine spumos.
Se aseaza pe farfurie si se garniseste cu ceapa prajita si cu o parte din bob, turnat cu cornetul.
Se serveste cu varza acra si ulei sau cu alte muraturi. 


 
Bob batut : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro