Cauta


 
Fasole batuta
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 120 - minute
Specific: Romanesc Printer friendly version Printeaza
 

½ kg fasole boabe,
½ kg ulei,
6 cepe,
sare

 

Fasolea aleasa si spalata se pune in apa rece din ajun. A doua zi se pune la fiert la foc potrivit, in apa rece. Dupa primul clocot, se schimba apa si se inlocuieste cu alta fierbinte. Se pun si 2 cepe intregi.
Dupa ce fasolea a fiert bine, se scurge de apa, se da prin sita, se bate bine cu lingura de lemn si se adauga, potrivindu-se din sare, cate putina saramura concentrata (sare dizolvata in zeama scursa de la fiert) si se bate mai departe. (Saramura face ca fasolea batuta sa fie pufoasa.)
Se adauga apoi si uleiul incins, in care s-a prajit ceapa taiata felii pentru garnitura.
Fasolea se bate bine fasolea pana ce devine spumoasa.
Se aseaza pe farfurie, se garniseste cu ceapa prajita si cu o parte din fasole, turnata cu cornetul.
Se serveste cu varza acra si ulei sau cu alte muraturi. 


 
Fasole batuta : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro