Timp de preparare: 60-70 - minute
Specific: RomanescPrinteaza
750 g bame, 10 rosii, 3 cepe, 4 legaturi verdeata, ½ pahar ulei,
sare, 1 lingura faina, 1 bob sare de lamaie
Se curata bamele numai de codita, se oparesc cu putina apa clocotita cu sare de lamaie, bors sau zeama de rosii si sare. Bamele nu se curata de pielita, deoarece lasa un suc lipicios.
Se inabusa ceapa taiat marunt in ulei, se adauga bamele oarite si o parte din zeama de rosii, cateva rosii mici intregi si o parte verdeata.
Se lasa sa fiarba pana ce scade, se adauga faina amestecata cu apa rece si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute. Cand mancarea a scazut si bamele sunt bine fierte, se toarna deasupra restul de rosii trecute prin masina de tocat si verdeata tocata marunt.
Se serveste rece.
Mancare de bame :
Pseudonim:
gabimama (08/16/2010 03:54:46 PM)
Subiect:
bame
Postare:
1.optiunea cu faina este a fiecarei persoane, nu-i bai daca se pune;in bucatarie totul este creativ, după gust si alfel cum ar iesi noi preparate daca nu am incerca si altceva;
2.confirm faptul ca bamele se fierb 10-20 minute in apa cu otet si sare pana se moaie, apoi se adauga in mancare.
Pseudonim:
ana (08/16/2010 11:28:49 AM)
Subiect:
mancare bame
Postare:
In primul rand ca bamele se fierb 10 min in apa amestecat cu otet, la aceasta mancare nu se pune faina ( nu stiu cine va invatat )