Cauta


 
Causa
 (Voturi: 51)

Timp de preparare: 30-40 - minute
Specific: Sud-american Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
1 kg cartofi,
5 lingurite suc de lamaie,
½ ceasca cu ulei,
sare,
piper,
1 lingurita curry,
2 cepe,
1 ardei iute,
½ lamaie.

 
 
Scurt istoric:
Este o reteta foarte populara in Peru si in acelasi timp foarte delicioasa si usor de preparat care permite diverse variante cu o varietate destul de mare de ingrediente.
Va prezentam mai jos una dintre variante.

Preparare:
Cartofii se curata si se fierb intr-o cratita cu apa si sare.
Cepele se taie in felii subtiri.
Ardeiul iute se taie in felii subtiri lungi.
Se strecoara si se paseaza bine cu paleta pentru piure, cartofii. Se adauga suc de lamaie, ulei, sare, piper, pudra de chilly si se amesteca pana se omogenizeaza. Din acest piure se formeaza chiftelute sau se intinde tot pe o farfurie.
Intr-un bol se amesteca ceapa impreuna cu ardeiul iute si se condimenteaza cu sare si piper.
Se adauga 1 lingura de ulei si zeama de lamaie, dupa gust si se amesteca bine.
Sosul rezultat se toarna deasupra chiftelutelor sau pe piureul de cartofi intins pe farfurie.
Se poate servi garnitura cu masline, branza proaspata, oua fierte tari, creveti, pui la rotisor sau salata verde.

 
Causa : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro