Timp de preparare: 60 - minute
Specific: ItalianPrinteaza
pentru 4 persoane:
400 g (1 pachet) somon afumat, 500 g broccoli, 250 g ciuperci, 1/2 ceapa, 400 g (1 pachet) tortellini umpluti cu branza, 200 g cascaval afumat ras(de preferat Gouda), 1 ceasca jumatate smantana,
sare,
piper
Se taie somonul afumat in fasii.
Se desface broccoli in buchetele.
Se toaca ceapa marunt.
Se taie ciupercile marunt.
Buchetelele de broccoli se oparesc in apa fierbinte timp de 5 minute, se scurg de apa si se pun deoparte.
Se fierb pastele tortellini timp de 2 minute, apoi se scurg de apa.
Se condimenetaza smantana cu sare si piper.
Se ia un bol in care se amesteca pastele tortellini, impreuna cu somonul afumat si toate legumele.
Aceasta compozitie se toarna intr-o tava si se baga la cuptor, unsa in prealabil, apoi se toarna smantana si se presara cascavalul ras pe deasupra. Se preincalzeste cuptorul la o temperatura de 180°-200°C (la foc tare) dupa care se baga tava la cuptor timp de aproximativ 30 minute.