Cauta


 
Lasagna provensala
 (Voturi: 26)

Timp de preparare: 110 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 8 persoane:
400 g taitei,
40 g unt,
25 g faina,
4 catei usturoi,
500 ml (2 cani) lapte,
60 g parmezan,
1 kg vinete,
1,5 kg dovlecei,
ulei de masline,
500 g suc de rosii,
1 legatura patrunjel,
1 ceapa,
2 salote,
1 kg rosii,
pesmet,
sare,
pipe.

 
 
Se prepara sosul Bechamel astfel:
Se zdrobeste 1 catel de usturoi, se ia o cratita se adauga untul, pentru a se prepara faina, usturoiul zdrobit, laptele, 30 g parmesan, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa la foc timp de 5 min, timp in care se amesteca continuu.
Se taie dovleceii in felii si se toaca marunt ceapa.
Se curata, se taie pe lung si se prajesc vinetele in uleiul de masline.
Odata prajite se pun pe servetele pentru a reduce surplusul de ulei, apoi in aceasi tigaie se prajesc dovleceii impreuna cu ceapa.
Se pun vinetele pe baza tavii pentru lasagna si se amesteca cu sucul de rosii, dupa care se adauga un strat de dovlecei, apoi totul se acopera cu sosul Bechamel.
Sosul se intinde pe toata suprafata apoi se adauga un rand de taietei.
Acest exercitiu se repeta pana ce toate ingredientele se termina.
La sfarsit se presara parmezanul.
Se zdrobesc cei 3 catei de usturoi se taie marunt salotele.
La final se face un amestec din patrunjel, 3 catei de usturoi, 2 salote, 30g pesmet si putin ulei de masline, amestec ce se toarna peste intreaga compozitie.
Se coace la o temperatura de 180°C timp de 1 ora si 15 minute.
Se serveste cald.

 
Lasagna provensala : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro