Cauta


 
Piure de cartofi a la Provencale
 (Voturi: 8)

Timp de preparare: 40 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
1.5 kg
piure de cartofi,
2 rosii,
1 catel usturoi,
1 ardei capia,
2 oua,
pesmet,
sare,
piper,
unt sau untura,
patrunjel,
asmatui.

 
 
Se taie ardeiul, rosiile in cubulete mici, se toaca usturoiul, patrunjelul si asmatuiul.
Se amesteca bucatile de ardei, cubuletele de rosii, usturoiul, patrunjelul si asmatuiul tocat cu piureul de cartofi.
Se adauga 2 galbenusuri de oua si se condimenteaza cu sare si piper amestecand tot continutul.
Compozitia rezultata se toarna in tava Emile Henry.
Deasupra se picura untul topit sau untura, apoi se presara pesmetul.
Tava se pune in cuptorul incins la 200 °C timp de 25 de minute.
Acest piure de cartofi este o garnitura perfecta pentru friptura sau poate fi folosita ca ingredient in prepararea placintei traditionale englezesti.

 
Piure de cartofi a la Provencale : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro