Cauta


 
Vinete si rosii gratinate
 (Voturi: 8)

Timp de preparare: 40 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:
5 vinete,
1 lingura oregano,
3 catei de usturoi,
150 ml ulei de masline
,

3 rosii,

130 g parmezan,
sare,
piper

 
Usturoiul se piseaza.
Parmezanul se rade.
Rosiile se decojesc si se taie in felii subtiri.
Se incalzeste cuptorul la 200°C (foc mare).
Se spala vinetele si se baga intr-o tava la cuptor pentru 20 minute.
Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca 5 minute, apoi se taie pe jumatate, se scoate miezul si se da prin mixer.
Se adauga treptat oregano, usturoiul pisat si uleiul, apoi se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o tava patrata (vezi tava patrata Emile Henry 26 cm) se toarna pasta de vinete iar feliile de rosii se aseaza deasupra.
Se presara parmezanul ras pe intreaga suprafata.
Se gateste 15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (la foc tare), apoi se lasa sa se raceasca inainte de servire.
Sunt delicioase servite drept garnitura pentru peste la gratar.

 
Vinete si rosii gratinate : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro