Timp de preparare: 15-20 - minute
Specific: 0Printeaza
pentru 6 persoane: ½ catel usturoi, 2 cani (500 ml) vin alb sec, 500 g branza Gruyere, 200 g branza Emmental, 2 lingurite malai, 6 lingurite (100 ml) vin de Xeres (sau Sherry/ vin de Porto),
piper,
nucsoara proaspat macinata.
Se freaca cu usturoi interiorul unui vas fondue (va recomandam setul fondue Emily Henry).
Se pune vinul alb sec in vas si se lasa sa se incalzeasca incet, la foc mic pana incepe sa fiarba.
Se adauga branza Gruyere si branza Emmental treptat si se amesteca pana cand acestea s-au topit. Se lasa sa fiarba.
Intr-un bol se amesteca malaiul cu vinul de Xeres si se toarna compozitia obtinuta peste mixul de branza din vasul Fondue. Se adauga piper si nucsoara proaspat macinata dupa gust.
Se pune vasul pe suport cu arzatorul dat la foc mic.
Se amesteca compozitia pana devine omogena fara a lasa sa fiarba.
Se serveste cu paine taiata cubulete sau cartofi fierti taiati mic.
Va recomandam urmatoarele produse:
Branza Fondue Elvetiana :
Nu sunt comentarii despre aceasta reteta