Cauta


 
Creveti mediteraneeni cu piure de rosii
 (Voturi: 21)

Timp de preparare: 50-60 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 6 persoane:

400 g creveti pre-fierti,
350 g merluciu file,
3 oua,
300 ml creme fraiche (sau smantana cu continut mare de grasime),

1
conserva cu rosii decojite,

½ ceasca (100 ml) ulei de masline,
arpagic,
sare,
piper,
busuioc.

 

Se curata crevetii pre-fierti prin decorticare. Se toaca marunt arpagicul.
Se pun
intr-un bol merluciul, ouale si creme fraiche (sau smantana). Se adauga sare, piper si arpagicul tocat fin apoi se pune totul la mixer.
Crevetii se taie in bucatele mici.
Se ung 6 boluri ramekin cu ulei. Se toarna putin din compozitie in boluri, atat cat sa se acopere fundul acestora.
In compozitia ramasa, se adauga crevetii tocati si se pune iar la mixer.
Se umple bolurile cu amestecul nou obtinut
.
Se pun bolurile intr-o tava mare goala care se umple cu apa fierbinte pana la jumatatea superioara a bolurilor. Se introduc in cuptor si se lasa timp de 20 minute la o temperatura de 180º C (foc mediu), apoi se lasa la racit.
Intre timp, se pun la mixer rosiile decojite si busuiocul si se adauga treptat uleiul de masline, pana se obtine un piure de rosii subtire.
Dupa racire se rastoarna amestecul din bolurile ramekin pe cate o farfurie si se toarna piureul de jur-imprejur.

Se pun la rece timp de 20 minute inainte de servire. Pofta buna.

Pentru aceasta reteta va recomandam


Bol ramekin Emile Henry 10cm/0,2L


Tava Emile Henry 38x26cm/3,8L


Farfurie Emile Henry 26cm



 
Creveti mediteraneeni cu piure de rosii : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro