Cauta


 
Terina de foie gras la tava
 (Voturi: 12)

Timp de preparare: 40-50 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
600 g ficat gras de rata,
9 g (2 lingurite) de sare,
1 g (1 varf de lingurita) piper alb

 

Se preincalzeste cuptorul la 160°C si se introduce in el o tava Emile Henry din ceramica Flame® (rezistenta la temperaturi inalte), care a fost umpluta pe jumatate cu apa.
Se curata ficatul de rata, incercand sa se mentina lobii intregi si se condimenteaza cu sare si piper.
Acestia se prajesc intr-o tigaie antiadeziva, pana capata aceeasi culoare pe ambele parti, apoi se pun in tava Terrine Emile Henry,  care se introduce la bain-marie.

Se gateste fara capac la 160°C pentru 20 de minute, apoi se scoate tava si se lasa sa se raceasca.
Se acopera cu capacul si se lasa la frigider cel putin 48 de ore inainte de a fi servita.
A se consuma pana in 15 zile de la preparare.

 
Va recomandam urmatoarele produse:

 
Terina de foie gras la tava : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro