Cauta


 
Terina cu ficatei
 (Voturi: 16)

Timp de preparare: 180-200 - minute
Specific: 0 Printer friendly version Printeaza
 

pentru 8 persoane:
750 g ficatei de pui,
250 g jambon cu sorici,
250 g escalop de vitel (puteti vizualiza reteta AICI),
1 felie de untura de porc,
2 linguri vin de Porto,
1 lingura coniac,
1 jumatate de masura de jeleu de Porto,
1 portocala,
sare,
piper alb,
piper negru,
piper verde,

piper roz

 

Se amesteca intr-un bol Emile Henry,vinul de Porto cu coniac pentru a obtine un sos de marinata care se imparte in doua.
500 g din ficateii de pui se lasa la marinat in jumatate din acest sos, timp de 2 ore.
Se amesteca jeleul de Porto cu sucul de la 1 portocala si se lasa deoparte.
Se taie in felii subtiri sunca, escalopul de vitel si restul de ficatei de pui si se pun intr-o cratita Emile Henry. Se adauga peste ele cealalta jumatate de marinata. Se sareaza si se pipereaza usor.
Se preincalzeste cuptorul la 210°C.
Se pune o parte din untura de porc in centrul unui vas Terrine Emile Henry.
Se aseaza un strat din marinata de sunca si vitel, se sareaza si se pipereaza.
Apoi se adauga un strat din ficateii de pui marinati si se presara iarasi sare si piper. Se pune un alt strat din marinata de sunca si vitel si asa mai departe pana ce toate ingredientele au fost folosite.
Ultimul strat se unge cu untura de porc.
Se pune capacul (se poate folosi o pasta din faina si apa pentru ermetizare), se da la bain-marie in cuptor 1 ora, asigurandu-se ca exista apa suficienta.
La sfarsitul timpului de gatit, se ia capacul si se acopera terina cu ajutorul unui tocator cu putin mai mic ca dimensiune decat vasul Terrine.
Se aseaza o greutate de 3-4 kg deasupra tocatorului pentru a presa ferm terina.

Se acopera cu un stergar si se lasa 24 de ore.
Apoi, se indeparteaza tocatorul si se inlatura stratul de untura de porc.
Se intinde jeleul pe terina pana se acopera complet.

Se garniseste dupa gust, folosindu-se diferite boabe de piper si felii de portocale.
Se acopera si se pastreaza la frigider pana se serveste, preferabil cu garnitura de castraveciori, ciuperci murate si paine de casa prajita.

Va recomandam urmatoarele produse:

 


 
Terina cu ficatei : Nu sunt comentarii despre aceasta reteta

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro