Cauta


 
Penne rigate a la norma
 (Voturi: 4)

Timp de preparare: 30 - minute
Specific: Frantuzesc Printer friendly version Printeaza
 

pentru 4 persoane:
7 linguri ulei de masline extra virgin,
2 catei de usturoi,
½ kg rosii,
1 lingura de busuioc tocat,
350 g paste «penne rigate»,
2 vinete,
4 linguri de parmezan ras,
ulei pentru prajit,
sare,
piper

 
 
Usturoiul se taie in felii.
Rosiile se decojesc si se feliaza.
Bucuiocul se toaca marunt.
Se curata vinetele si se taie in cubulete.
Se incinge putin ulei in tigaie si se prajeste usor usturoiul.
Se adauga rosiile si busuiocul, se pune putina sare, se acopera si se gatesc 15 minute.
Vinetele se prajesc in ulei si se scurg pe hartia de bucatarie sa-si lase excesul de ulei.
Se adauga putina sare si piper.
Pastele se gatesc «al dente». Cand sunt gata, se scurg, apoi se pun intr-un vas mare pentru paste Emile Henry si se adauga parmezanul ras. Se amesteca impreuna, apoi se toarna sosul de rosii cu usturoi si se adauga vinetele.
Se amesteca si se servesc calde.

 
Penne rigate a la norma :
Pseudonim: mai (04/10/2012 05:59:40 PM)
Subiect:NORMA
Postare:Specific: Frantuzesc???? Paste Alla Norma este un fel de mâncare de origine siciliana o specialitate din oraşul Catania, bazat pe paste (rigatoni, de obicei), condimentata cu sos de roşii, şi cu adăugarea ulterioară de felie de vinete prăjite, URDA SARATA ras şi busuioc. asa numit in onorae pentru cel mai bun opera de celebrul compozitor din Catania,Vincenzo Bellini: Norma.

Postati un comentariu:

Pseudonim:
Subiect:
Postare:
  Introdu aici rezultatul calculului 1+4:
Notati acesta reteta
Reteta excelenta
Reteta buna
Reteta medie
Reteta rea
Reteta foarte rea


Copyright©Pentrugatit.ro
Site realizat de PentruGatit.ro