Timp de preparare: 20-30 - minute
Specific: FrantuzescPrinteaza
pentru 6 persoane:
500 g fasole verde pastai, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 g branza de capra, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri otet,
busuioc, 2 rosii mari,
sare,
piper.
Pastaile de fasole se curata si se taie in jumatate.
Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare si se fierb 10 minute. Se scurg si se lasa la rece.
Se pastreaza 2 linguri din apa scursa si se pune deoparte.
Se curata si se taie cepele si usturoiul.
Branza se paseaza cu o furculita intr-un bol de bucatarie.
Peste branza se adauga ceapa si usturoiul, apa pastrata de la scurs, 3 linguri de ulei si 2 de otet. Se condimenteaza cu sare si piper.
Apoi aceasta compozitia se bate cu telul pana se omogenizeaza, obtinandu-se astfel un sos.
Se pun pastaile de fasole, rosiile felii si 4 frunze de busuioc intr-un bol de salata.
Se toarna sosul de branza deasupra.
Se serveste rece. Pofta buna!